Palometa ao forno con champiñóns
Ingredients
- 150 g palometa
- 100 mL caldo peixe
- 100 mL viño branco
- 50 g pataca
- 50 g cebola
- 60 g champiñóns
- 10 g fariña
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- pementa
- sal ao gusto
Instructions
- Nunha pota refogar a cebola en aceite, engadir o viño e evaporar o alcohol, introducir a fariña e refogar sen que se queime, mollar co caldo e ligar ben, cando comece a ferver engadir os champiñóns. Dispoñer o peixe nunha fonte de forno e cubrir coa salsa. Introducir no forno a 170º C durante 12 min. aproximadamente.
Notes
Vantaxes:
A palometa é un peixe semigraxo. Destaca polo seu contido en proteínas, superior ó da grande parte dos peixes, sendo estas de gran valor biolóxico. A palometa tamén aporta diferentes vitaminas e minerais, sendo a vitamina B12 a máis abundante, ata superando os niveis que conteñen ovos e algunhas carnes.
A palometa é un peixe semigraxo. Destaca polo seu contido en proteínas, superior ó da grande parte dos peixes, sendo estas de gran valor biolóxico. A palometa tamén aporta diferentes vitaminas e minerais, sendo a vitamina B12 a máis abundante, ata superando os niveis que conteñen ovos e algunhas carnes.