Print

Polo ás herbas provenzais

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g xamonciños polo
  • 50 g arroz
  • 100 mL caldo polo
  • 30 g cebola
  • 10 g fariña
  • (tomiño, albahaca, romero,...) herbas provenzais
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Facer unha salsa pochando a cebola en aceite, ligar con fariña, engadir o caldo de polo e terminar coas herbas. Salpementar os xamonciños, cubrir coa salsa e introducir ao forno a 170ºC durante 15 minutos aproximadamente. Acompañar de arroz en branco.

Notes

Vantaxes:
A carne de polo é boa fonte de proteínas, con aminoácidos esenciais de fácil dixestión. Caracterízase polo seu baixo contido en graxas, e a pouca que presenta prevén contra enfermidades cardiovasculares. Predominan vitaminas do grupo B, tales como a niacina, piridoxina, roboflavina tiamina ou acedo fólico. Tamén é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.