Print

Lombo de porco asado con pataca panadeira

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g lombo porco
  • 1 (100g) pataca
  • 40 g pemento vermello
  • 40 g pemento verde
  • 30 g cebola
  • 50 mL caldo carne
  • 30 mL viño branco
  • 5 g salsa tomate
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Salpementar e marcar o lombo á prancha, trocear a cebola de menor cantidade e dispor nunha placa de forno, introducir a 180ºC, regar de viño branco cada 20 min. aprox. Deixar cociñar ata que o lombo estea brando. Sacar o lombo e reservar para que as fibras reláxense e unifíquese a temperatura. Cortar en filetes. Preparar gornición de pataca panadeira: laminar a pataca, cortar a tiras os pementos e a cebola e dispor nunha placa de forno, engadir aceite, viño branco e salpimentar, 180º a 30 min. aproximadamente.

Notes

Vantaxes:
A carne de porco contén todas as substancias minerais esenciais para o organismo (excepto o calcio). Destaca o seu aporte de ferro hemo, facilmente absorbible. A carne de porco non aporta vitaminas liposolubles, fóra das vísceras como o fígado, rico en vitamina A e D. Si contén vitaminas do complexo B, excepto o ácido fólico.