Print

Pescada fritida

Course Segundo prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 17 g Aceite de oliva
  • 10 g Fariña
  • 20 g Ovo
  • 5 g Limón
  • 160 g Pescada
  • 100 g Pataca
  • 0.5 g Sal

Instructions

  • Sálgase a pescada xa torada e pásase pola fariña e ovo batido e frítese en aceite ben quente. Cócense as patacas e sérvese todo xunto.

Notes

A pescada que atopamos nos mercados é a pescada europea común e a súa carne considérase exquisita. É unha carne moi sensible e delicada. Presenta un alto contido en auga, proteínas e ácido fólico, baixa en graxa e é unha boa fonte de minerais como calcio, fósforo, magnesio, sodio, iodo ou potasio, ademais dalgunhas cantidades de vitamina A, B1, B2 e B6. Forma parte do grupo de peixes magros ou brancos, cunha porcentaxe de graxa inferior ao 2%.