Print

Albóndegas á española

Course Segundo prato

Ingredients

  • 40 g carne tenreira
  • 35 g carne porco
  • 125 g arroz
  • 1/2 vaso (100mL) caldo carne
  • 50 g salsa tomate
  • 20 g chícharos
  • 20 g cenoria
  • 15 g cebola
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • pementa
  • loureiro
  • perexil picado
  • sal ao gusto

Instructions

  • Salpementar a carne e formar as albóndegas. Fritir é escorrer. Nunha cacerola quentar o aceite e refogar o allo, a cebola e a cenoria. Engadir loureiro e salsa de tomate. Levantar fervor e engadir as albóndegas. Cubrir con caldo de carne e deixar cocer. Cocer os chícharos á parte e engadilos ó final. Refogar o arroz nun pouco de aceite e allo e engadir o dobre de volume de auga quente. Cocer ó forno 18 minutos a 180ºC. Servir o arroz no fondo, e as albóndegas coa súa salsa por riba.

Notes

Vantaxes:
Neste prato hai que ter en conta o aporte calórico do arroz, da carne de tenreira e de porco, e do tomate e os seus derivados, que presentan numerosos beneficios para o organismo, tales como propiedades antioxidantes debidas ó licopeno ou efecto diurético que presenta o potasio.