Alcachofas refogadas con tomate
Ingredients
- 150 g alcachofas
- 75 g salsa tomate
- 15 g bacon
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- sal ao gusto
Instructions
- Cocer as alcachofas en auga con sal. Cortar o bacon en tiras non moi finas refogar no aceite e engadir a salsa de tomate. Cortar as alcachofas á metade e mesturar.
Notes
Vantaxes:
O potasio e a fibra son dous dos nutrientes máis abundantes desta hortaliza. Tamén destaca polo seu alto contido en magnesio, fósforo e calcio. Na súa composición atopamos a cinarina, que ten efecto colerético, é dicir, que estimula a función do fígado e facilita a dixestión de graxas. Posúe, tamén, esteroles, que teñen capacidade para limitar a absorción do colesterol no intestino.
O potasio e a fibra son dous dos nutrientes máis abundantes desta hortaliza. Tamén destaca polo seu alto contido en magnesio, fósforo e calcio. Na súa composición atopamos a cinarina, que ten efecto colerético, é dicir, que estimula a función do fígado e facilita a dixestión de graxas. Posúe, tamén, esteroles, que teñen capacidade para limitar a absorción do colesterol no intestino.