Print

Atún con salsa de tomate e sidra

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g atún
  • 1 (100g) pataca
  • 100 g salsa tomate
  • 75 mL sidra
  • 50 mL caldo peixe
  • 25 g cebola
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Limpar o atún e cortar en racións. Salgar lixeiramente e marcar na prancha volta e volta. Separadamente, preparar a salsa: para iso, refogar en aceite a cebola e o allo picados. Engadir a sidra e deixar reducir uns minutos. Engadir a salsa de tomate e o caldo de peixe. Cubrir perexil picado. Poñer a punto de sal. Cocer unhas patacas a parte ao vapor para acompañar. Cubrir o atún coa salsa e meter ao forno 10 min a 180ºC.

Notes

Vantaxes:
A carne do atún posúe un 12% de graxa, rica en ácidos omega-3, que axudan a rebaixar os niveis de colesterol e triglicéridos do sangue, diminuíndo o risco de doenzas como a aterosclerose, trombose, así como a prevención de enfermidades cardíacas. Ademais, destaca pola súa composición en vitaminas e minerais. Entre as primeiras destacan as do grupo B. Outros grupos importantes de vitaminas son as liposolubles, como a A e D. Os minerais que destacan na composición do atún son o fósforo e o magnesio, dando, ademais, altos niveis de ferro e iodo.