Print

Bacallau á prancha e ao aceite de allo

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g bacallau
  • 1 (100g) pataca
  • perexil
  • 2 dentes (10g) allo
  • 1 cullerada (5mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cocer as patacas cortadas en rebandas. Poñer o bacallau na prancha ata que se cociñe totalmente. Servir o bacallau sobre as patacas e salsear co aceite resultante de fritir os dentes de allo enteiros e con pel. Decorar con perexil.

Notes

Vantaxes:
O bacallau é un peixe branco, polo que posúe un baixo contido graxo. É rico en proteínas de alto valor biolóxico e ademais posúe gran variedade de vitaminas e minerais. O bacallau salgado contén importantes cantidades de sodio, pero cando se pón a remollo, esta cantidade diminúe considerablemente, polo que as persoas que padezan hipertensión ou con problemas de retención de líquidos, poden consumilo perfectamente, sempre que o proceso de desalgado sexa adecuado.