Bertorella á galega
Ingredients
- 150 g bertorella
- 150 g pataca
- 40 g chícharos
- 2 dentes (10g) allo
- 2 culleradas (20mL) aceite oliva
- pementón doce
- loureiro
- sal ao gusto
Instructions
- Limpar e cortar a bertorella en rebandas. Poñer a cocer en auga con loureiro as patacas cortadas en rebandas grosas. Aos 8 minutos engadir o peixe e cocer de 5 a 8 minutos máis. Separadamente, preparar unha allada co aceite, allo e pementón. Servir a bertorella enriba das patacas acompañado por chícharos cocidos aparte e a salsa allada por enriba.
Notes
Vantaxes:
A brótola o bertorella, nome polo que se coñece comercialmente a esta especie, é un peixe branco, ainda que dependendo da época e do seu tamaño tammén se pode considerar pescado semigraso. Os pescados brancos son baixos en graxas; ricos en proteínas de alto valor biolóxico e posúen diferentes vitaminas e minerais. Destacan polo seu contido en vitaminas do grupo B (B1, B2, B3, B9, B12). En relación aos minerais, los pescados brancos posúen potasio, fósforo e magnesio, ainda que todos eles están presentes en cantidades medias si se comparan coas contidas na maior parte dos peixes.
A brótola o bertorella, nome polo que se coñece comercialmente a esta especie, é un peixe branco, ainda que dependendo da época e do seu tamaño tammén se pode considerar pescado semigraso. Os pescados brancos son baixos en graxas; ricos en proteínas de alto valor biolóxico e posúen diferentes vitaminas e minerais. Destacan polo seu contido en vitaminas do grupo B (B1, B2, B3, B9, B12). En relación aos minerais, los pescados brancos posúen potasio, fósforo e magnesio, ainda que todos eles están presentes en cantidades medias si se comparan coas contidas na maior parte dos peixes.