Biscoito de chocolate
Ingredients
- 25 g fariña
- 22,5 g manteiga
- 10 g chocolate
- 1 pequeno (30g) ovo
- 22,5 g azucre
- 4 g fermento químico
Instructions
- Empomar a manteiga no microondas a potencia de desconxelación. Engadir batendo, a xema de ovo e o azucre. Engadir o chocolate fundido no microondas e,a continuación, a clara montada a punto de neve. Finalmente, mesturar con coidado a fariña co fermento químico. Enmoldar e cocer no forno a 175ºC ata que ó insertar un pauciño resulte seco.
Notes
Vantaxes:
O chocolate é un alimento graxo. Atribúenselle efectos terapéuticos grazas á presenza de antioxidantes, como os polifenois, taninos, flavoniodes e fitoesterois. Estas substancias son boos cardio protectores. Teñen alto poder anticoagulante, diminúen os niveis de LDL e regulan a presión arterial. O cacao, ademais, contén teobromina, substancia que exerce unha acción tónica sobre o organismo, estimula a circulación sanguínea e ten poder diurético.
O chocolate é un alimento graxo. Atribúenselle efectos terapéuticos grazas á presenza de antioxidantes, como os polifenois, taninos, flavoniodes e fitoesterois. Estas substancias son boos cardio protectores. Teñen alto poder anticoagulante, diminúen os niveis de LDL e regulan a presión arterial. O cacao, ademais, contén teobromina, substancia que exerce unha acción tónica sobre o organismo, estimula a circulación sanguínea e ten poder diurético.