Caldeirada de raia con verduras
Ingredients
- 175 g raia
- 1 (100g) pataca
- 20 g chícharos
- 15 g cebola
- 15 g pemento vermello
- 15 g pemento verde
- 1 dente (5g) allo
- 3 culleradas (15mL) aceite oliva
- pementón doce
- loureiro
- perexil
- sal ao gusto
Instructions
- Nunha pota poñer a cocer as patacas en rodajas coa cebola o pemento vermello e verde. Engadir os guisantes e folla de loureiro. Aos 10 minutos incorporar a raia limpa e deixar cocer sobre 5 minutos máis. Aparte preparar unha allada: quentar o aceite, engadir o allo ata que se doure, retirar do lume e engadir o pemento doce procurando que non se queime. Deixar repousar e coar. Presentar a raia sobre as patacas e engadimos a salsa de allo ao final.
Notes
Vantaxes:
A raia é un peixe branco e, polo tanto, cun baixo contido lipídico. O seu aporte proteico tamén é reducido, pero de alto valor biolóxico, xa que contén todos os aminoácidos esenciais. Tamén aporta vitaminas e minerais pero en cantidades pouco significativas.
A raia é un peixe branco e, polo tanto, cun baixo contido lipídico. O seu aporte proteico tamén é reducido, pero de alto valor biolóxico, xa que contén todos os aminoácidos esenciais. Tamén aporta vitaminas e minerais pero en cantidades pouco significativas.