Callos á galega
Servings 1 persona
Ingredients
- 5 g Aceite de oliva
- 3 g Allo
- 180 g Callos de tenreira
- 5 g Cebola
- 15 g Chourizo
- 1 g Cravo
- 1 g Comiño
- 85 g Garavanzo
- 5 g Fariña
- 50 g Uñas de porco
- 1 g Perexil
Instructions
- Lavar ben os callos con auga fría e quente, ao mesmo tempo que se fregan estes con vinagre e poñelos, seguidamente, a cocer xa torados coa man de tenreira. Cando ferve a primeira auga, debemos quitala e poñemos unha nova, engadiremos as cebolas cun cravo cada unha, o sal, o perexil, o chile e o touciño. Nun caldeiro á parte, cócense os garavanzos e engádense aos callos cando estean cocidos, aproximadamente ás dúas horas. Antes de rematar a cocción, faise nunha tixola con aceite un rustrido de cebola, pemento e fariña torrada. Agregar un pouco de caldo dos callos e deixar que coza un pouco, verténdos despois enriba da pota dos callos, xunto ao chourizo e aos comiños. Deixar todo ao lume uns minutos máis para ter a punto os callos á galega, cuxa característica é a de levar garavanzos.
Notes
Este prato típico galego elabórase como un guiso que vai acompañado de garavanzos, chourizo e touciño principalmente. Os callos de tenreira son un alimento rico en vitamina B5 que é necesaria para a asimilación de carbohidratos, proteínas e graxas, indispensables para a vida celular. O seu alto contido en ferro fai que os callos de tenreira axuden a evitar a anemia por falta de ferro. Por outro lado, os garavanzos proporcionan gran cantidade de proteínas, case tanto como a carne e, tamén, de hidratos de carbono polo que son moi enerxéticos.