Capón asado estilo Vilalba
Servings 1 persona
Ingredients
- 10 g Aceite de oliva
- 5 g Allo
- 160 g Capón
- 70 g Castaña
- 40 g Cava
- 15 g Fariña
- 5 g Limón
- 1 g Perexil
- 1 g Sal
Instructions
- Preparamos un adobo con allo, perexil, sal, aceite, cava e limón. Deixamos macerar durante polo menos 1 h. Aliñamos o capón enteiro, por dentro e por fóra, co adobo que fixemos. Introducimos dentro do galo as castañas peladas, previamente cocidas, e pechámolo (normalmente cosémolo). Adobamos de novo e levamos ao forno 1 h por cada quilo de peza.
Notes
Aínda que o capón se cría en toda Galicia o de Vilalba, capital da Terra Chá, é o máis famoso e recoñecido. Este prato converteuse en habitual no Nadal e a súa fama e consumo nestas datas vai en aumento. Desde o ano 1835 celébrase en Vilalba a Feira do Capón, onde se expoñen e se venden.