Cinta de lombo de porco con verduras
Ingredients
- 150 g cinta lombo porco
- 65 g pataca
- 65 g salsa tomate
- 40 g pemento vermello
- 40 g pemento verde
- 40 g cabaciño
- 40 mL caldo carne
- 40 mL auga
- 30 g cebola
- 20 g cenorias
- 20 mL brandy
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- loureiro
- pementa
- sal ao gusto
Instructions
- Cortar a cinta de lombo en anacos, salpementar e dourar nunha tixola e flambear co brandy. No mesmo aceite refogar as verduras cortadas en dados. Engadir a salsa de tomate e o caldo. Introducir a carne ata a súa cocción e acompañar de pataca frita cortada en dados.
Notes
Vantaxes:
A carne de porco contén todas as substancias minerais esenciais para o organismo (excepto o calcio). Destaca o seu aporte de ferro hemo, facilmente absorbible. A carne de porco non aporta vitaminas liposolubles, fóra das vísceras como o fígado, rico en vitamina A e D. Si contén vitaminas do complexo B, excepto o ácido fólico. Inconvenientes:
O porco dixírese con bastante máis dificultade que outras carnes, sendo o seu consumo pouco adecuado para nenos e persoas maiores. Tampouco se aconsella para hipertensos e para persoas con exceso de colesterol. Polo seu elevado índice de graxa aconséllase un consumo prudente e medido.
A carne de porco contén todas as substancias minerais esenciais para o organismo (excepto o calcio). Destaca o seu aporte de ferro hemo, facilmente absorbible. A carne de porco non aporta vitaminas liposolubles, fóra das vísceras como o fígado, rico en vitamina A e D. Si contén vitaminas do complexo B, excepto o ácido fólico. Inconvenientes:
O porco dixírese con bastante máis dificultade que outras carnes, sendo o seu consumo pouco adecuado para nenos e persoas maiores. Tampouco se aconsella para hipertensos e para persoas con exceso de colesterol. Polo seu elevado índice de graxa aconséllase un consumo prudente e medido.