Coello en escabeche
Servings 1 persona
Ingredients
- 10 g Aceite de oliva
- 5 g Allo
- 200 g Coello
- 1 g Loureiro
- 150 g Pataca
- 1 g Sal
- 10 g Vinagre
- 40 g Viño branco
Instructions
- Tórase o coello e dóurase nunha cazola con aceite. Resérvase. Na mesma cazola dóuranse os dentes de allo cunha folla de loureiro, engádese o coello, sálgase e cóbrese con dobre medida de viño por cada medida de vinagre. Cocíñase lentamente ata que a carne estea tenra. Retírase do líquido de cocción e déixase arrefriar. Sérvese frío.
Notes
Esta receita permitía nas casas galegas de antano que o coello estivese dispoñible todo o ano para o seu consumo. O coello escabechábase para que se conservase todo o ano e se puidese recorrer a el en caso de escaseza doutro tipo de carne. Facíase tanto para os coellos de monte coma para os domésticos. Tamén era un prato moi valorado pola clase alta á que o campesiñado obsequiaba ou pagaba con esta conserva.