Print

Coello estufado

Course Segundo prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 10 g Aceite de oliva
  • 5 g Allo
  • 200 g Coello
  • 30 g Chícharo
  • 1 g Loureiro
  • 150 g Pataca
  • 40 g Pemento vermello
  • 40 g Pemento verde
  • 0.5 g Sal
  • 50 g Tomate
  • 20 g Viño branco
  • 30 g Cenoria

Instructions

  • Prepárase un adobo no morteiro con perexil, allo, sal e pementa e úntase moi ben con el o coello. Colócase nunha bandexa de forno na que se fai unha cama de cebola, manteiga, cravo e loureiro. Dáselle unhas voltas nesta salsa e métese ao forno a lume medio ata que estea dourado. Ábrese, un momento, o forno e báñase o coello con viño branco en abundancia e aprovéitase para colocar as patacas cortadas en dados para que se cociñen na salsa e no viño. Remátase a cocción a lume lento para conseguir unha carne tenra, substanciosa e saborosa.

Notes

O coello presenta unha carne magra, é dicir, con menor proporción de graxa e cun baixo contido en calorías. É unha importante fonte de minerais, tales como o fósforo, e vitaminas do grupo B, como a vitamina B3, beneficiosa para o crecemento e o desenvolvemento, ao mesmo tempo que destaca o seu baixo contido en sodio permitindo que se poida cociñar sen engadir sal. Trátase dunha carne de fácil dixestión. Este prato no que o coello se cociña estufado é unha das formas máis estendidas de cociñar o coello.