Coliflor ao gratén
Ingredients
- 150 g coliflor
- 1/2 grande (80 g) pataca
- 8 g fariña
- 1/2 vaso (100mL) leite desnatado
- 5 g queixo parmesano
- 20 g xamón cocido
- 1 cullerada (8mL) aceite oliva
- sal ao gusto
- noz moscada
- pementa branca
Instructions
- Limpar e escoller follas de coliflor do mesmo tamaño. Cocer nunha cacerola as patacas e a coliflor. Escorrer e reservar. Noutra pota preparar a bechamel co aceite, a fariña e o leite quente. Unha vez preparada a bechamel, engadir o xamón en tiras. Cubrir con queixo as patacas e coliflor e gratinar uns minutos no forno a 180ºC.
Notes
Vantaxes:
Aporta moi pouco valor calórico, o cal é adecuado en dietas de adelgazamento. A coliflor é unha boa fonte de fibra e vitaminas, entre as que destacan os grupos B ou C. Estas particularidades convértena nun bo alimento para incluílo na dieta de mulleres embarazadas xa que favorece o crecemento e desenvolvemento do feto. Tamén aporta boas cantidades de minerais como potasio, magnesio ou fósforo. As súas propiedades diuréticas eliminan o exceso de líquidos polo que proporcionan beneficios para a hipertensión e redución do ácido úrico. As altas porcentaxes de elementos fitoquímicos (glucosinolatos, isotiocianatos, indoles e fibra) favorecen a prevención de enfermidades dexenerativas como o cancro.
Aporta moi pouco valor calórico, o cal é adecuado en dietas de adelgazamento. A coliflor é unha boa fonte de fibra e vitaminas, entre as que destacan os grupos B ou C. Estas particularidades convértena nun bo alimento para incluílo na dieta de mulleres embarazadas xa que favorece o crecemento e desenvolvemento do feto. Tamén aporta boas cantidades de minerais como potasio, magnesio ou fósforo. As súas propiedades diuréticas eliminan o exceso de líquidos polo que proporcionan beneficios para a hipertensión e redución do ácido úrico. As altas porcentaxes de elementos fitoquímicos (glucosinolatos, isotiocianatos, indoles e fibra) favorecen a prevención de enfermidades dexenerativas como o cancro.