Crema de cabaza
Ingredients
- 1/2 (45 g) pataca
- 1 pequena (45g) cenoria
- 1/2 vaso (150 mL) auga
- 1/2 vaso (75 mL) leite
- 50 g cabaza
- 20 g porro
- 20 g perexil
- sal ao gusto
- 1 cullerada (4mL) aceite oliva
Instructions
- Refogar en aceite o porro, a cenoria, a pataca e a cabaza pelada e sen sementes, cortados en dados durante 4 minutos. A continuación engadir leite e auga, e cocer lentamente durante 20-30 minutos. Pasar por turmix e un coador chino. Poñer a punto de sal. Cubrir con perexil.
Notes
Vantaxes:
Debido a que a auga é o principal compoñente da cabaza e que presenta un baixo contido en hidratos de carbono, este alimento faise indispensable na dieta.
A cabaza é un bo regulador de azucres en sangue, contén beta-carotenos, actúa como expectorante e presenta propiedades antioxidantes.
Debido a que a auga é o principal compoñente da cabaza e que presenta un baixo contido en hidratos de carbono, este alimento faise indispensable na dieta.
A cabaza é un bo regulador de azucres en sangue, contén beta-carotenos, actúa como expectorante e presenta propiedades antioxidantes.