Print

Croquetas de acelga

Course Primeiro prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 5 g Aceite de oliva
  • 140 g Acelga
  • 40 g Cebola
  • 30 g Fariña
  • 40 g Ovo
  • 0.5 g Pementa negra
  • 0.5 g Sal

Instructions

  • Lávanse as acelgas, en abundante auga, e córtanse. Ponse a ferver a acelga en auga con sal. Sácase e escórrese ben. Tritúrase co batedor e logo engádense os ovos, o sal a cebola cortadiña, o sal e a pementa, ata que se faga unha crema ben densa. Ir agregando, pouco a pouco, a fariña para espesar a crema. Cunha culler grande, ir engadindo, nunha tixola, sobre o aceite ben quente e fritilas. Servilas quentes.

Notes

As acelgas son moi recomendables para incluír en dietas de adelgazamento xa que producen saciedade pola súa riqueza en fibra. Teñen poucas calorías e non conteñen nada de colesterol. O contido en graxas é moi baixo. Son ricas en calcio polo que preveñen enfermidades cardiovasculares ao diminuír os niveis de colesterol no sangue, e en potasio que favorece a eliminación de líquidos. ademais, son beneficiosas para persoas hipertensas. En canto a vitaminas, destaca a presenza de folatos, vitamina C e betacaroteno ou provitamina A.