Print

Empanada de bonito

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 80 g fariña
  • 75 g atún en aceite
  • 50 g cebola
  • 20 mL leite desnatado
  • 20 mL auga
  • 20 g salsa tomate
  • 16 g ovo
  • 10 g pemento vermello
  • 8 g manteiga
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • 3 g fermento químico
  • pementón doce
  • sal ao gusto

Instructions

  • Facer unha masa clásica cos primeiros 7 ingredientes procurando que non quede nin dura, por que é difícil de estirar, nin demasiado branda porque rompería. Deixar fermentar 30-45 min. dependendo da temperatura. Coa cebola e pemento nunha tixola con aceite faise unha farsa refogando lentamente ata que a cebola estea branda. Se condimenta con sal, pementón e un pouco de tomate. Finalmente mestúrase co bonito. Estirar a masa con rodiño sobre placa de forno untada con aceite. Reencher coa farsa e tapar con outra metade de masa. Pechar os bordos. Pintar con ovo batido e meter ao forno 45 minutos a 175ºC. Cortar porcións de 10x10cm.