Ensalada de ave
Ingredients
- 60 g polo
- 25 g maionesa
- 10 g ketchup
- 1/2 (80 g) mazá
- sal ao gusto
- salsa tabasco
- salsa perríns
- 1 mL zume limón
- perexil
Instructions
- Cocer a peituga de ave ó vapor. Pelar a mazá e untar con limón (para que non se oxide). Peparar a salsa rosa con maionesa, ketchup, unhas gotas de tabasco e salsa perrins. Cortar a mazá e a peituga (unha vez fría) en dados. Mesturar coa salsa rosa. Recoméndase servir sobre leituga cortada en tiras e decorar con ovo cocido mesturado con perexil picado.
Notes
Vantaxes:
Este prato presenta todas as vantaxes do consumo de carne de ave e de mazá. É boa fonte de proteínas; presenta baixo contido en graxas, predominan vitaminas do grupo B, tales como a niacina, piridoxina, B1 e B2, ou ácido fólico, vitamina C e E; azucres como a fructosa; e minerais como potasio, ferro e fósforo. Inconvenientes:
Debe controlarse o consumo de maionesa, debido ó seu alto contido en graxas.
Este prato presenta todas as vantaxes do consumo de carne de ave e de mazá. É boa fonte de proteínas; presenta baixo contido en graxas, predominan vitaminas do grupo B, tales como a niacina, piridoxina, B1 e B2, ou ácido fólico, vitamina C e E; azucres como a fructosa; e minerais como potasio, ferro e fósforo. Inconvenientes:
Debe controlarse o consumo de maionesa, debido ó seu alto contido en graxas.