Print

Ensalada de gambas con feixóns brancos

Course Primeiro prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 5 g Aceite de oliva
  • 20 g Oliva
  • 5 g Allo
  • 30 g Cebola
  • 30 g Gamba
  • 50 g Feixón branco
  • 60 g Leituga
  • 10 g Limón
  • 0.5 g Ourego
  • 0.5 g Pementa branca
  • 0.5 g Sal
  • 40 g Tomate

Instructions

  • Facer unha vinagreta co aceite, o zume de limón, o sal, a pementa, os allos e o ourego. Mesturar a xudías, as gambas picadas, as olivas cortadas en rodas e a cebola picada fina. Acomodar sobre unha cama de leituga. Bañar coa vinagreta e decorar con tomates cortados.

Notes

As gambas son ricas en proteínas, iodo e colesterol polo que é recomendable un consumo moderado por persoas con hipercolesterolemia, pero conteñen poucas calorías e graxas. Tamén conteñen purinas, polo que as persoas que seguen dietas baixas en ácido úrico deben evitalas. Os feixóns brancos proporcionan fibra ao prato e potasio que, ao favorecer a eliminación de líquidos, beneficia ás persoas hipertensas. Tamén conteñen fósforo que contribúe a mellorar as funcións do cerebro e a mellorar a resistencia física. Entre as vitaminas que conteñen destacan a B1 e a B9 ou ácido fólico.