Print

Ensalada de legumes

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 35 g lentellas
  • 35 g garavanzos
  • 35 g pemento piquillo
  • 25 g espárrago triguero
  • 25 g ovo
  • 10 g cebola
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • vinagre
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cocer as lentellas, os garavanzos, o ovo e os espárragos por separado. Deixar arrefriar e mesturar. Facer unha vinagreta con aceite, vinagre e engadir a cebola, o pemento e o ovo picados. Mesturar todo.

Notes

Vantaxes:
O nutriente principal de lentellas e garavanzos son os hidratos de carbono, pero as legumes teñen a capacidade de controlar a glucosa que se incorpora no sangue. Estas legumes presentan un bo contido en minerais como potasio, que favorece a eliminación de líquidos do organimso. As lentellas son ricas en vitaminas do grupo B, ácido fólico e ferro. O contido en lípidos dos garavanzos é maior que no resto de legumes, destacando a presenza de ácidos insaturados como son o ácido oleico e linoleico.