Print

Ensalada de patacas e mexillóns

Course Primeiro prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 0.5 g Aceite de oliva
  • 40 g Cebola
  • 60 g Ovo
  • 1 g Loureiro
  • 100 g Leituga
  • 35 g Mexillón
  • 60 g Pataca
  • 1 g Perexil
  • 0.5 g Sal
  • 0.5 g Vinagre

Instructions

  • Colocamos nunha fonte a leituga, as patacas cocidas con loureiro e os mexillóns cocidos de igual modo, e enchemos cunha salsa de cebola, ovo, perexil, aceite e vinagre.

Notes

As patacas son ricas en hidratos de carbono e en fibra. Esta última fai que sexan adecuadas para persoas que seguen dietas de adelgazamento. Ademais o seu contido en calorías é baixo. Son unha boa fonte de vitamina C, ferro e magnesio pero pobres en potasio e sodio o que as fai axeitadas para persoas con hipertensión. O mexillón contén proteínas de boa calidade. Ademais, o seu nivel de graxas e calorías é baixo. Destaca, tamén, o iodo na súa composición. A leituga posúe fibra á ensalada pero con pouco sodio polo que é boa para persoas hipertensas. Tamén ten funcións antioxidantes pola presenza da vitamina C, E e o betacaroteno.