Ensalada de tomate
Ingredients
- 150 g tomate
- 50 g queixo cebreiro
- 20 g cebola
- 20 g olivas negras
- 10 g anchoas
- 5 mL vinagre módena
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- sal ao gusto
Instructions
- Lavar e cortar o tomate en dados. Cortar a cebola finamente en rebandas, o queixo en dados e as anchoas en tiras. Mesturar tódolos ingredientes e condimentar con aceite e vinagre. Ter coidado coa sal polas anchoas.
Notes
Vantaxes:
O principal beneficio do tomate radica no seu contido en licopeno (responsable da súa coloración, que vai de amarelo a vermello). O licopeno posúe excelentes propiedades antioxidantes que protexen as células da acción dos radicais libres (principais causantes no envellecemento celular, enfermidades cardiovasculares e cancro). Ademais contén potasio, magnesio e fibra; e vitaminas do grupo B e vitamina C. Inconvenientes:
Este prato contén un elevado aporte lipídico, debido á cantidade de queixo, anchoas e olivas empregadas.
O principal beneficio do tomate radica no seu contido en licopeno (responsable da súa coloración, que vai de amarelo a vermello). O licopeno posúe excelentes propiedades antioxidantes que protexen as células da acción dos radicais libres (principais causantes no envellecemento celular, enfermidades cardiovasculares e cancro). Ademais contén potasio, magnesio e fibra; e vitaminas do grupo B e vitamina C. Inconvenientes:
Este prato contén un elevado aporte lipídico, debido á cantidade de queixo, anchoas e olivas empregadas.