Escalope de tenreira ao Ribeira Sacra
Ingredients
- 150 g tenreira tapa
- 100 mL viño tinto
- 50 g arroz
- 30 g cebola
- 25 g cenoria
- 10 g ovo
- 6 g fariña
- 1 cullerada (5mL) aceite oliva
- pementa branca
- sal ao gusto
Instructions
- Cortar os filetes, salpementar e marcar á prancha. Para a salsa: cortar a cebola e a cenoria en tiras refogar no aceite, mollar co viño e evaporar o alcohol, ligar con fariña, engadir o caldo de carne. Acompañar de arroz.
Notes
Vantaxes:
A Tenreira Gallega é a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía.
A carne procedente do vacún é un alimento completo e esencial para unha dieta san e equilibrada, e destaca polo seu elevado contido proteico. Estas proteínas son altamente dixeribles e de gran valor biolóxico. Ademais, é rica en vitaminas do grupo B e en minerais como fósforo, magnesio e ferro.
A Tenreira Gallega é a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía.
A carne procedente do vacún é un alimento completo e esencial para unha dieta san e equilibrada, e destaca polo seu elevado contido proteico. Estas proteínas son altamente dixeribles e de gran valor biolóxico. Ademais, é rica en vitaminas do grupo B e en minerais como fósforo, magnesio e ferro.