Print

Escalope de tenreira ao Ribeira Sacra

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g tenreira tapa
  • 100 mL viño tinto
  • 50 g arroz
  • 30 g cebola
  • 25 g cenoria
  • 10 g ovo
  • 6 g fariña
  • 1 cullerada (5mL) aceite oliva
  • pementa branca
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar os filetes, salpementar e marcar á prancha. Para a salsa: cortar a cebola e a cenoria en tiras refogar no aceite, mollar co viño e evaporar o alcohol, ligar con fariña, engadir o caldo de carne. Acompañar de arroz.

Notes

Vantaxes:
A Tenreira Gallega é a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía.
A carne procedente do vacún é un alimento completo e esencial para unha dieta san e equilibrada, e destaca polo seu elevado contido proteico. Estas proteínas son altamente dixeribles e de gran valor biolóxico. Ademais, é rica en vitaminas do grupo B e en minerais como fósforo, magnesio e ferro.