Espaguetis boloñesa
Ingredients
- 60 g espaguetis
- 50 g carne tenreira picada
- 50 g carne porco picada
- 1/2 (20 g) cenoria
- 75 g salsa tomate
- 25 mL viño tinto
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- sal ao gusto
- pementa branca
- perexil picado
Instructions
- Cocer a pasta en abundante auga con sal. Á parte, ristrir o allo e a cenoria nunha tixola con aceite. Engadir a carne picada e saltear. Engadir o viño tinto, deixar reducir e engadir a salsa de tomate cocendo todo xunto. Servir a pasta quente coa salsa por riba.
Notes
Vantaxes:
Neste prato hai que ter en conta o aporte calórico da pasta, da carne de tenreira e de porco, e do tomate e os seus derivados, que presentan numerosos beneficios para o organismo, tales como propiedades antioxidantes debidas ó licopeno ou efecto diurético debido ó potasio.
Neste prato hai que ter en conta o aporte calórico da pasta, da carne de tenreira e de porco, e do tomate e os seus derivados, que presentan numerosos beneficios para o organismo, tales como propiedades antioxidantes debidas ó licopeno ou efecto diurético debido ó potasio.