Print

Espetada de tenreira

Course Segundo prato

Ingredients

  • 1 0g lombo tenreira
  • 1 (100g) pataca
  • 1/2 (60 g) cebola
  • 1/2 (60 g) pemento verde
  • 20 g tomate cherry
  • 1 cullerada (5mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar o lombo de tenreira en dados e inserir nunha espetada intercalando pemento e cebola previamente salteados en aceite. Terminar na punta cun tomate cherry. Esta espetada salpiméntase e marcase no ferro por ambas caras. Acompañar de patacas tipo chip, reixiña ou palla.

Notes

Vantaxes:
A Tenreira Gallega é a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía. A carne procedente do vacún é un alimento completo e esencial para unha dieta san e equilibrada, e destaca polo seu elevado contido proteico. Estas proteínas son altamente dixeribles e de gran valor biolóxico. Ademais, é rica en vitaminas do grupo B e en minerais como fósforo, magnesio e ferro.