Espinacas con arroz cremoso
Ingredients
- 150 g espinacas
- 60 g arroz
- 40 g queixo
- 5 g manteiga
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada (5mL) aceite oliva
- sal ao gusto
Instructions
- Cocer as espinacas. Escorrer. Ferver o arroz en abundante auga. Nunha pota pochar o allo e a cebola picados, engadimos o arroz e as espinacas, terminar co queixo e a manteiga. Ligar ata que quede cremoso.
Notes
Vantaxes:
As espinacas son unha fonte importante de minerais como o magnesio, potasio, calcio, fósforo e sodio. Conteñen importantes cantidades de ácido fólico, e de betacarotenos, precursores da vitamina A, que actúan contra o envellecemento celular. Tamén son ricas en vitamina C e E, de acción antioxidante, e vitaminas do grupo B. Ademais, apenas conteñen graxas. Son unha das hortalizas con maior nivel de proteínas e a proporción de fibra é considerable.
As espinacas son unha fonte importante de minerais como o magnesio, potasio, calcio, fósforo e sodio. Conteñen importantes cantidades de ácido fólico, e de betacarotenos, precursores da vitamina A, que actúan contra o envellecemento celular. Tamén son ricas en vitamina C e E, de acción antioxidante, e vitaminas do grupo B. Ademais, apenas conteñen graxas. Son unha das hortalizas con maior nivel de proteínas e a proporción de fibra é considerable.