Print

Farfalle hortelana

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 70 g farfalle
  • 70 g cabaciño
  • 50 g cenoria
  • 20 g cebola
  • 20 g pemento vermello
  • 1 cullerada aceite oliva
  • pementa branca
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cocer a pasta "al dente" segundo o tempo que indique o fabricante. Escorrer e refrescar con auga fría. Cortar as hortalizas en xuliana (tiras finas) e refogalas en aceite. Engadir a pasta, poñer a punto de sal e pementa ó gusto.

Notes

Vantaxes:
As principais características da pasta son o seu grande aporte en hidratos de carbono de absorción lenta (amidón) e en proteínas (glute), e o seu baixo contido en graxas. Ademais, ten a vantaxe de que é moi fácil de cociñar.
A combinación de pemento vermello, cenoria, cebola e cabaciño aporta ó organismo importantes cantidades de vitaminas do grupo B, A e C, e minerais tales como potasio, magnesio, ferro ou calcio, entre outros. Ademais presentan substancias cun elevado poder antioxidante, propiedade que favorece a loita fronte ós radicais libres que provocan o envellecemento celular.