Print

Feixóns verdes ao allo con tomate

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 150 g feixóns verdes
  • 70 g salsa tomate
  • 20 g xamón serrano
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada (5mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar os feixóns verdes en dados e cocelos. Dourar o allo picado no aceite. Engadir os feixóns e a salsa de tomate, refogar todo xunto, salgar ao gusto e servir.

Notes

Vantaxes:
Os feixóns caracterízanse polo seu baixo aporte calórico, fundamentalmente polo seu escaso contido en graxas e á súa riqueza en fibra; son pobres en sodio e conteñen vitaminas como a vitamina A e B6 (piridoxina).
O principal beneficio do tomate radica no seu contido en licopeno (responsable da súa coloración, que vai de amarelo a vermello). O licopeno posúe excelentes propiedades antioxidantes que protexen as células da acción dos radicais libres (principais causantes no envellecemento celular, enfermidades cardiovasculares e cancro). Ademais contén potasio, magnesio e fibra; e vitaminas do grupo B e vitamina C.