Feixóns verdes con taquiños de xamón
Ingredients
- 130 g feixóns
- 20 g xamón serrrano
- 1/2 dente (3 g) allo
- 1 cullerada (5mL) aceite oliva
- perexil
- sal ao gusto
Instructions
- Limpar os feixóns. Cocer os feixóns en auga fervendo, cocer sempre destapados, para mellorar a cor verde. Nunha tixola quentar o aceite e engadir o xamón en taquiños. Servir os feixóns co xamón e o aceite por enriba.
Notes
Vantaxes:
Os feixóns caracterízanse polo seu baixo aporte calórico, fundamentalmente debido ó seu escaso contido en graxas e á súa riqueza en fibra; son pobres en sodio e conteñen vitaminas como a vitamina A e B6 (piridoxina).
Os feixóns caracterízanse polo seu baixo aporte calórico, fundamentalmente debido ó seu escaso contido en graxas e á súa riqueza en fibra; son pobres en sodio e conteñen vitaminas como a vitamina A e B6 (piridoxina).