Print

Filete de perca ao vapor con verduras

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g perca
  • 50 g arroz
  • 50 g cabaciño
  • 40 g cebola
  • 30 g cenoria
  • 30 g porro
  • 5 g mel
  • 5 mL vinagre módena
  • 5 mL salsa soia
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • pementa branca

Instructions

  • Picar a cebola e o perexil. Mesturar vinagre, pementa e mel. Engadir a salsa de soia e aceite de oliva, sen deixar de bater. Cando a salsa estea emulsionada, engadir a cebola e o perexil picados e reservar. Colocar unha pota ao lume con auga (do mesmo tamaño do cesto de cocción ao vapor) e agregar perexil, allo e cebola picada. Cando o auga empece a ferver, colocar os filetes de perca sobre a base do cesto. Cubrir o peixe co porro, a cenoria e o cabaciño cortados en bastóns. En canto o auga rompa a ferver, colocar o cesto na pota e tapala; baixar o lume a temperatura media e deixar cocer uns 6-8 minutos, aproximadamente, ata que o peixe cambie de cor. Retirar e servir con arroz en branco e a salsa separadamente.

Notes

Vantaxes:
A perca é un peixe branco, cun baixo contido lipídico; non presenta unha porcentaxe elevada de proteínas, pero as que contén son dun alto valor biolóxico. Ademais, contén vitaminas do grupo B e A, e minerais como potasio, fósforo, magnesio e ferro.