Filete de tenreira en salsa de cebola
Ingredients
- 150 g tenreira tapa
- 1/2 vaso (100mL) caldo carne
- 50 g arroz
- 50 g cebola
- 6 g fariña
- 10 mL viño branco
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- pementa
- sal ao gusto
Instructions
- Primeiro preparamos a salsa de cebola: refogando no aceite o allo e a cebola cortada en tiras, sen que tome cor, engadir un pouco de fariña e o caldo a continuación deixando ferver. Cubrir coa fariña e remover uns instantes. Engadir primeiro o viño branco e logo o caldo de carne e deixar cocer 5 minutos, triturar, dar o punto de sal. Cortar os filetes, salpementar e marcar na prancha. Acompañar de arroz branco ao forno e cubrir coa salsa.
Notes
Vantaxes:
A Tenreira Gallega é a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía. A carne procedente do vacún é un alimento completo e esencial para unha dieta san e equilibrada, e destaca polo seu elevado contido proteico. Estas proteínas son altamente dixeribles e de gran valor biolóxico. Ademais, é rica en vitaminas do grupo B e en minerais como fósforo, magnesio e ferro.
As propiedades saudables das cebolas débense, máis que á súa composición nutritiva, á súa abundancia de antioxidantes, entre eles os flavonoides e os compostos azufrados. Estes últimos son substancias precursoras de compostos volátiles que son os que aportan á cebola ese cheiro e sabor tan característicos.
A Tenreira Gallega é a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía. A carne procedente do vacún é un alimento completo e esencial para unha dieta san e equilibrada, e destaca polo seu elevado contido proteico. Estas proteínas son altamente dixeribles e de gran valor biolóxico. Ademais, é rica en vitaminas do grupo B e en minerais como fósforo, magnesio e ferro.
As propiedades saudables das cebolas débense, máis que á súa composición nutritiva, á súa abundancia de antioxidantes, entre eles os flavonoides e os compostos azufrados. Estes últimos son substancias precursoras de compostos volátiles que son os que aportan á cebola ese cheiro e sabor tan característicos.