Print

Filetes de pescada en salsa verde

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g pescada
  • 1 (100g) pataca
  • 100 mL caldo peixe
  • 20 g cebola
  • 6 g fariña
  • 1 dente (5g) allo
  • perexil picado
  • caiena
  • sal ao gusto
  • 1 cullerada (6mL) aceite oliva

Instructions

  • Limpar os filetes e cocer ó vapor dobrándolles a punta . As patacas pequenas cócense á parte. A salsa verde prepárase refogando en aceite :allo, cebola moi picada e toque de caiena. Engadir a fariña e a continuación o caldo de peixe. Deixar cocer uns minutos e engadir o perexil picado. Cubrir peixe e pataca coa salsa e quentar todo o conxunto.

Notes

Vantaxes:
A pescada é un peixe branco, é dicir, baixo en graxas; é rica en proteínas de alto valor biolóxico e posúe diferentes vitaminas e minerais. Destaca o seu contido en vitaminas do grupo B (B1, B2, B3, B9, B12). Pero, a cantidade destas vitaminas presentes na pescada non é relevante comparado coa que conteñen alimentos ricos nestes nutrientes (cereais integrais, legumes, verduras de folla verde, fígado e carnes en xeral). En relación ós minerais, a pescada posúe potasio, fósforo e magnesio, aínda que todos eles están presentes en cantidades medias comparado coas contidas na maior parte dos peixes.