Froita fresca (laranxa)
Ingredients
- 1 (160g) laranxa
Instructions
- Pelar e servir.
Notes
Vantaxes:
A laranxa é unha importante fonte de vitamina C, flavonoides e beta-caroteno. Outros compoñentes que lle reportan numerosos beneficios son ácido fólico e fibra soluble, un elevado contido en auga, potasio, ácido cítrico e ácido oxálico. Entre estes beneficios cabe destacar a función antioxidante, inhibición da oxidación do LDL-c colesterol “malo”), polo que se fai moi interesante de cara á prevención de enfermidades. Ten un efecto diurético e favorece a eliminación do ácido úrico e das súas sales. Inconvenientes:
O ácido oxálico que conteñen as laranxas pode formar sales co calcio e formar oxalato cálcico, polo que o seu consumo pode agravar casos de cálculos renais.
A laranxa é unha importante fonte de vitamina C, flavonoides e beta-caroteno. Outros compoñentes que lle reportan numerosos beneficios son ácido fólico e fibra soluble, un elevado contido en auga, potasio, ácido cítrico e ácido oxálico. Entre estes beneficios cabe destacar a función antioxidante, inhibición da oxidación do LDL-c colesterol “malo”), polo que se fai moi interesante de cara á prevención de enfermidades. Ten un efecto diurético e favorece a eliminación do ácido úrico e das súas sales. Inconvenientes:
O ácido oxálico que conteñen as laranxas pode formar sales co calcio e formar oxalato cálcico, polo que o seu consumo pode agravar casos de cálculos renais.