Froita fresca (nísperos)
Instructions
- Lavar e servir.
Notes
Vantaxes:
As sustancias máis abundantes nos nísperos, despois da auga, son os azucres, tales como fructosa ou glucosa, os cales proporciónanlles un moderado aporte calórico e o seu sabor doce. Destaca o seu contido en provitamina A (betacarotenos) e tiamina (B1). Aporta potasio e en menor medida magnesio e calcio. É unha froita rica en fibra, principalmente pectina, e en taninos, substancias con acción astrinxente.
As sustancias máis abundantes nos nísperos, despois da auga, son os azucres, tales como fructosa ou glucosa, os cales proporciónanlles un moderado aporte calórico e o seu sabor doce. Destaca o seu contido en provitamina A (betacarotenos) e tiamina (B1). Aporta potasio e en menor medida magnesio e calcio. É unha froita rica en fibra, principalmente pectina, e en taninos, substancias con acción astrinxente.