Print

Grellada de verduras

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 1 pequeno (75 g) tomate
  • 50 g cabaciño
  • 50 g berenxena
  • 1 (40 g) cenoria conxelada
  • 20 g espárrago verde
  • 25 g perexil
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Lavar, limpar as verduras e cortar. Poñer sal e facer lixeiramente á prancha. A cenoria é preferible cocela uns minutos antes. Cubrir con perexil e poñer un pouco de aceite de oliva virxe.

Notes

Vantaxes:
A combinación de espárrago verde, tomate, cenoria, berenxena, cabaciño e perexil aporta ó organismo importantes cantidades de vitaminas do grupo B, A e C, e minerais tales como potasio, magnesio, ferro ou calcio, entre outros. Ademais presentan substancias cun elevado poder antioxidante, propiedade que favorece a loita fronte ós radicais libres que provocan o envellecemento celular.