Guiso de lombo de porco
Ingredients
- 125 g lombo porco
- 1 (100g) pataca
- 50 mL viño branco
- 60 g pemento vermello
- 50 g salsa tomate
- 40 g cebola
- 25 g chícharos
- 25 g cenoria
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- pementa
- sal ao gusto
Instructions
- Cortar o lombo en anacos regulares, salpementar e dourar nunha tixola cun pouco de aceite de oliva. Nese mesmo aceite rustrir a cebola, os pementos vermellos e a cenoria cortado todo en brounoisse. Pasar a unha cazuoa a lume medio, tanto o lombo dourado como a verdura rustrida. Cando comece a quentarse o conxunto agregar o viño branco e, cando se evapore o viño verter a salsa de tomate. Cubrir con auga e deixar que ferva suave durante 30 min. aproximadamente. Por outra banda pelar e cortar as patacas en cubos grandes. Fritir a lume suave para que se cociñe por dentro e dóurese por fóra. Cando o guiso estea xa cociñado agregar os chícharos e a pataca pochada, damos un fervor de 5 minutos. Deixar repousar.
Notes
Vantaxes:
A carne de porco contén todas as substancias minerais esenciais para o organismo (excepto o calcio). Destaca o seu aporte de ferro hemo, facilmente absorbible. A carne de porco non aporta vitaminas liposolubles, fóra das vísceras como o fígado, rico en vitamina A e D. Si contén vitaminas do complexo B, excepto o ácido fólico.
A carne de porco contén todas as substancias minerais esenciais para o organismo (excepto o calcio). Destaca o seu aporte de ferro hemo, facilmente absorbible. A carne de porco non aporta vitaminas liposolubles, fóra das vísceras como o fígado, rico en vitamina A e D. Si contén vitaminas do complexo B, excepto o ácido fólico.