Print

Guiso de lombo de porco

Course Segundo prato

Ingredients

  • 125 g lombo porco
  • 1 (100g) pataca
  • 50 mL viño branco
  • 60 g pemento vermello
  • 50 g salsa tomate
  • 40 g cebola
  • 25 g chícharos
  • 25 g cenoria
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • pementa
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar o lombo en anacos regulares, salpementar e dourar nunha tixola cun pouco de aceite de oliva. Nese mesmo aceite rustrir a cebola, os pementos vermellos e a cenoria cortado todo en brounoisse. Pasar a unha cazuoa a lume medio, tanto o lombo dourado como a verdura rustrida. Cando comece a quentarse o conxunto agregar o viño branco e, cando se evapore o viño verter a salsa de tomate. Cubrir con auga e deixar que ferva suave durante 30 min. aproximadamente. Por outra banda pelar e cortar as patacas en cubos grandes. Fritir a lume suave para que se cociñe por dentro e dóurese por fóra. Cando o guiso estea xa cociñado agregar os chícharos e a pataca pochada, damos un fervor de 5 minutos. Deixar repousar.

Notes

Vantaxes:
A carne de porco contén todas as substancias minerais esenciais para o organismo (excepto o calcio). Destaca o seu aporte de ferro hemo, facilmente absorbible. A carne de porco non aporta vitaminas liposolubles, fóra das vísceras como o fígado, rico en vitamina A e D. Si contén vitaminas do complexo B, excepto o ácido fólico.