Print

Guiso de melva

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g melva
  • 1 (100g) pataca
  • 20 g chícharos
  • 20 g cebola
  • 20 g pemento vermello
  • 20 g pemento verde
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • pementón doce
  • sal ao gusto

Instructions

  • Limpar e cortar a melva. Refogar allo, cebola e pementos en aceite. Engadir a pataca en dados grandes e pementón. Cubrir con auga. Engadir a melva e os chícharos ata completar a súa cocción.

Notes

Vantaxes:
A melva é un peixe azul. Como tal é un alimento cun elevado valor nutricional, debido ó seu contido en proteínas de alto valor biolóxico, aporte vitamínico e o seu contido en ácidos graxos insaturados omega-3, que preveñen das enfermidades cardiovasculares e cancro.