Print

Guiso de verduras

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 80 g cabaciño
  • 60 g berenxena
  • 50 g salsa tomate
  • 25 g pemento verde
  • 25 g pemento vermello
  • 25 g cebola
  • 20 g chícharos
  • 1 cullerada (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar en dados grandes (1,5x1,5cm) o cabaciño con pel, e a berenxena, e en cadrados os pementos e a cebola. Refogar en aceite todas estas hortalizas e engadir finalmente a salsa de tomate e os chícharos cocidos á parte.

Notes

Vantaxes:
A combinación de berenxena, cabaciño, pemento vermello e verde, chícharos e cebola aporta ó organismo importantes cantidades de vitaminas do grupo B, A e C, e minerais tales como potasio, magnesio, ferro ou calcio, entre outros. Ademais presentan substancias cun elevado poder antioxidante, propiedade que favorece a loita fronte ós radicais libres que provocan o envellecemento celular.