Print

Guiso de xarda con fideos

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g xarda
  • 1/2 vaso (130 mL) caldo peixe
  • 55 g fideo groso perla
  • 25 g pemento vermello
  • 25 g cebola
  • 25 g cenoria
  • 15 g porro
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • colorante alimentario
  • pementón doce
  • perexil
  • sal ao gusto

Instructions

  • Limpar a xarda e fileteala. Cortar en tiras de 1 cm. de ancho aprox. Refogar en aceite o allo e as verduras en tiras. Engadir o pementón e o caldo de peixe coloreado. Engadir os fideos e aos 5 min. a xarda. Deixar terminar de cocer lentamente e cubrir de perexil antes de servir.

Notes

Vantaxes:
A xarda é un peixe azul, e como tal é fonte moi importante de ácidos graxos omega-3. Estes ácidos axudan a controlar a presión arterial, melloran a función cardíaca e reducen o impacto doutros factores de risco cardiovascular.
Este peixe contén proteínas de gran valor biolóxico, vitaminas do grupo B (pero en menor proporción que noutros alimentos), e debido ó seu contido en graxa, presenta excelentes niveis de vitaminas liposolubles (A, D, E). En canto ós minerais destacan o potasio, fósforo, iodo, magnesio, ademais do ferro (aínda que en menor medida que nas carnes).
Inconvenientes:
O inconveniente da xarda é o seu contido en purinas, que o organismo transforma en ácido úrico, polo que se desaconsella en caso de hiperuricemia ou gota.