Print

Leite asado

Course Postre
Servings 1 persona

Ingredients

  • 12 g Azucre
  • 10 g Caramelo
  • 54 g Ovo
  • 100 g Leche semidesnatado
  • 1 g Limón

Instructions

  • Bater o ovo, mesturar co azucre, limón relado e o leite pouco a pouco. Dispoñer sobre un molde o caramelo e verter esta mestura nel. Cocemos a baño maría no forno con temperatura alta para que calle.

Notes

O leite asado é unha das sobremesas máis representativas das Illas Canarias, concretamente na illa da Gomera onde é moi tradicional. A gastronomía canaria influenciouse durante séculos por outras culturas. Por iso, se cre que esta sobremesa procede de Latinoamérica e que se introduciu en Canarias e noutras partes de España. É unha sobremesa cun alto contido proteico que lle proporciona o leite e, ademais, é baixo en graxas e carbohidratos. Tamén ten un alto contido de calcio que axuda a fortalecer os ósos e a reducir o nivel de colesterol en sangue.