Lingua de tenreira braseada
Ingredients
- 140 g lingua tenreira
- 1 (100g) pataca
- 100 mL auga
- 60 mL viño branco
- 50 g salsa tomate
- 30 g cebola
- 30 g cenoria
- 20 g porro
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada (5mL) aceite oliva
- sal ao gusto
Instructions
- Limpar e cocer as linguas en auga. Sacar e pelar. Colocar en placa de forno e acompañar coas verduras troceadas. Asar no forno a 180ºC. Engadir viño e auga na placa. Retirar as linguas unha vez cocidas e pasar a salsa por un chinés engadindo un pouco de salsa de tomate. Cortar a lingua en rebandas e cubrir con salsa. Cortar as patacas en rebandas, tipo panadera, e fritir lixeiramente para acompañar a carne.
Notes
Vantaxes:
A Tenreira Gallega é a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía.
A carne procedente do vacún é un alimento completo e esencial para unha dieta san e equilibrada, e destaca polo seu elevado contido proteico. Estas proteínas son altamente dixeribles e de gran valor biolóxico. Ademais, é rica en vitaminas do grupo B e en minerais como fósforo, magnesio e ferro.
A Tenreira Gallega é a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía.
A carne procedente do vacún é un alimento completo e esencial para unha dieta san e equilibrada, e destaca polo seu elevado contido proteico. Estas proteínas son altamente dixeribles e de gran valor biolóxico. Ademais, é rica en vitaminas do grupo B e en minerais como fósforo, magnesio e ferro.