Luras na súa tinta
Ingredients
- 100 g luras
- 100 g arroz
- 25 g cebola
- 25 mL viño branco
- 5 g tinta lura
- 1 dente (5g) allo
- loureiro
- perexil
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- sal ao gusto
Instructions
- Cortar as luras en dados e reservar. Refogar en aceite o allo picado, engadir a cebola picada e deixar suar. Engadir as luras e a tinta. Agregar o viño branco e deixar cocer engadindo auga se fose necesario. Cando estean tenras cubrir con perexil picado. Servir as luras acompañados do arroz branco.
Notes
Vantaxes:
O aporte enerxético da lura é baixo e non presenta cantidades significativas de hidratos de carbono. Posúe proteínas de alto valor biolóxico e é rica en minerais como o fósforo e sodio, este último non beneficia ás persoas con hipertensión arterial. Tamén posúe vitaminas como a B3, a B12, vitamina A e D, pero todas en cantidades baixas. A lura non é apropiada para persoas que teñan o colesterol elevado, xa que este alimento posúe cantidades altas desta substancia; tampouco se recomenda en persoas con hipertensión arterial.
O aporte enerxético da lura é baixo e non presenta cantidades significativas de hidratos de carbono. Posúe proteínas de alto valor biolóxico e é rica en minerais como o fósforo e sodio, este último non beneficia ás persoas con hipertensión arterial. Tamén posúe vitaminas como a B3, a B12, vitamina A e D, pero todas en cantidades baixas. A lura non é apropiada para persoas que teñan o colesterol elevado, xa que este alimento posúe cantidades altas desta substancia; tampouco se recomenda en persoas con hipertensión arterial.