Macarróns boloñesa
Ingredients
- 60 g macarróns
- 20 g carne porco
- 25 g carne tenreira
- 60 g salsa tomate
- 20 mL viño tinto
- 15 g cebola
- 15 g cenoria
- 10 g queixo relado
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- pementa branca
- perexil
- sal ao gusto
Instructions
- Cocer a pasta en auga abundante con sal o tempo que nos indique o fabricante. Separadamente, no aceite quente rustrir o allo, a cebola e a cenoria, engadir a carne picada e saltear. Engadir o viño tinto, deixar reducir e engadir a salsa de tomate deixando cocer todo xunto. Servir a pasta quente coa salsa enriba e queixo relado.
Notes
Vantaxes:
Neste prato hai que ter en conta o aporte calórico da pasta, da carne de tenreira e de porco, e do tomate e os seus derivados, que presentan numerosos beneficios para o organismo, tales como propiedades antioxidantes, debidas ó licopeno ou como efecto diurético, debido ó potasio.
Neste prato hai que ter en conta o aporte calórico da pasta, da carne de tenreira e de porco, e do tomate e os seus derivados, que presentan numerosos beneficios para o organismo, tales como propiedades antioxidantes, debidas ó licopeno ou como efecto diurético, debido ó potasio.