Marmitako de atún
Ingredients
- 150 g atún fresco
- 1/4 (40 g) pemento verde
- 20 g pemento vermello
- 1/2 grande (80 g) pataca
- 1/4 (40 g) cebola
- 1 dente (5g) allo
- 3 culleradas (15mL) aceite oliva
- sal ao gusto
- perexil picado
- pementón doce
Instructions
- Pasar nunha pota con aceite o allo, cebola e pementos en dados. Engadir o pemento doce e a pataca. Cubrir con auga e deixar cocer 15 minutos lentamente. Engadir o atún en dados e darlle o toque de sal. Cocer 5 minutos máis. Deixar repousar uns minutos e cubrir con perexil.
Notes
Vantaxes:
A carne do atún posúe un 12% de graxa, rica en ácidos omega-3, que axudan a rebaixar os niveis de colesterol e triglicéridos do sangue, diminuíndo o risco de doenzas como a aterosclerose, trombose, así como a prevención de enfermidades cardíacas. Ademais, destaca pola súa composición en vitaminas e minerais. Entre as primeiras destacan as do grupo B. Outros grupos importantes de vitaminas son as liposolubles, como a A e D. Os minerais que destacan na composición do atún son o fósforo e o magnesio, dando, ademais, altos niveis de ferro e iodo.
A estas vantaxes do atún hai que sumar as excelentes propiedades antioxidantes doutros ingredientes como o pemento verde e vermello e a cebola.
A carne do atún posúe un 12% de graxa, rica en ácidos omega-3, que axudan a rebaixar os niveis de colesterol e triglicéridos do sangue, diminuíndo o risco de doenzas como a aterosclerose, trombose, así como a prevención de enfermidades cardíacas. Ademais, destaca pola súa composición en vitaminas e minerais. Entre as primeiras destacan as do grupo B. Outros grupos importantes de vitaminas son as liposolubles, como a A e D. Os minerais que destacan na composición do atún son o fósforo e o magnesio, dando, ademais, altos niveis de ferro e iodo.
A estas vantaxes do atún hai que sumar as excelentes propiedades antioxidantes doutros ingredientes como o pemento verde e vermello e a cebola.