Print

Marmitako de peixe espada

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g peixe espada
  • 1 (100g) pataca
  • 1/2 vaso (150mL) caldo pescado
  • 50 g pemento verde
  • 25 g cebola
  • 20 g pemento choriceiro
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • pementón doce
  • sal ao gusto

Instructions

  • Remollar os pementos choriceiros en auga quente para acelerar o proceso de hidratación. Refogar en aceite quente o allo, o pemento verde, e cebola (en dados). Engadir o pementón e a pataca rota en dados. Engadir a pulpa raspada do pemento choriceiro e cubrir con auga ou caldo de peixe suficiente para cocer todo. Aos 10 minutos agregar o peixe en dados cocinan todo 5 min. máis. Poñer a punto sal e deixar repousar.

Notes

Vantaxes:
O peixe espada é un peixe semigraxo. O seu contido en proteínas non é moi elevado, pero son dun alto valor biolóxico, xa que inclúen todos os aminoácidos esenciais. Ademais contén diferentes vitaminas e minerais, entre os que destacan as vitaminas do grupo B e A, e a presenza de fósforo e magnesio, posto que este peixe é o máis rico nestes minerais.