Mazá asada
Ingredients
- 1 (160g) mazá
- 1/4 (50 mL) viño branco
- 8 g azucre
Instructions
- Lavar e quitar o corazón á mazá. Facer un corte pequeno na pel para evitar que rompa no forno. Colocar nunha fonte de forno e poñer viño branco, azucre e auga. Introducir no forno 30 minutos a 170ºC. Pódese consumir quente.
Notes
Vantaxes:
A mazá é das froitas máis completas e enriquecedoras na dieta. Está composta dun 85% de auga. Os nutrientes máis abundantes despois da auga son os azucres, sobre todo a fructosa, e en menor proporción sacarosa e glucosa. É fonte discreta de vitamina E e aporta unha escasa cantidade de vitamina C. É rica en fibra, e como mineral destaca o potasio. A vitamina E posúe acción antioxidante, en parte debida ós elementos fitoquímicos que posúe, tales como flavonoides e quercitina.
A mazá é das froitas máis completas e enriquecedoras na dieta. Está composta dun 85% de auga. Os nutrientes máis abundantes despois da auga son os azucres, sobre todo a fructosa, e en menor proporción sacarosa e glucosa. É fonte discreta de vitamina E e aporta unha escasa cantidade de vitamina C. É rica en fibra, e como mineral destaca o potasio. A vitamina E posúe acción antioxidante, en parte debida ós elementos fitoquímicos que posúe, tales como flavonoides e quercitina.