Medallóns de tenreira ao viño tinto
Ingredients
- 150 g tenreira tapa
- 1 (100g) pataca
- 50 mL viño tinto
- 30 mL caldo carne
- 30 g cebola
- 10 g fariña
- 5 g azucre moreno
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- perexil
- pementa
- romero
- sal ao gusto
Instructions
- Facer os medallóns de tenreira á prancha, volta e volta, xa que deben quedar xugosos. Nunha tixola refogar a cebola picada fina, incorporar o vaso de viño tinto e deixar reducir. Engadir unhas ramitas de romero fresco e o caldo de carne. Deixar reducir un pouco máis. Incorporar o azucre moreno e unha vez que espese, coar e rectificar de sal e pementa se fose necesario. Rociar a carne coa salsa e servir con pataca frita dado.
Notes
Vantaxes:
A Tenreira Gallega é a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía.
A carne procedente do vacún é un alimento completo e esencial para unha dieta san e equilibrada, e destaca polo seu elevado contido proteico. Estas proteínas son altamente dixeribles e de gran valor biolóxico. Ademais, é rica en vitaminas do grupo B e en minerais como fósforo, magnesio e ferro.
A Tenreira Gallega é a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía.
A carne procedente do vacún é un alimento completo e esencial para unha dieta san e equilibrada, e destaca polo seu elevado contido proteico. Estas proteínas son altamente dixeribles e de gran valor biolóxico. Ademais, é rica en vitaminas do grupo B e en minerais como fósforo, magnesio e ferro.